Kariyer PlanlamaKişisel GelişimLiderlikMüzakere Teknikleri

Kariyer Rehberi – İşverenlerin Yeni Mezunlarda Aradığı 10 Beceri

Kariyer Rehberi – İşverenlerin Yeni Mezunlarda Aradığı 10 Beceri – İş dünyasında nitelikli iş bulmak için, sizin de önemli ve güncel niteliklere sahip olmanız gerekiyor. Yeni mesleklerin ortaya çıkması ve yeni istihdam alanlarının açılmasıyla birlikte, işverenler de okullarını yeni bitirmiş olan mezunlarda bir takım yeni nitelikler arıyorlar. Üniversite mezunu olan işsiz sayısının bir milyonun üzerine çıktığı ülkemizde, yeni mezunların işsiz sayısını azaltmak için yeni becerilere sahip olmanız gerekiyor. Peki nedir bu beceriler?

insan kaynakları açısından baktığımızda, piyasada işverenlerin istediği becerileri bilmeleri gençlerin hayallerindeki işe hazırlanmalarına yardımcı olacaktır. İşverenler, işyerinde başarılı olmalarına yardımcı olacak becerileri olan mezunlar arıyor. Kuruluşlarına olağanüstü katkı sağlayacak adaylar istiyorlar. Kalifiye olmak iyidir ancak belirli iş becerilerine sahip olmak yeni mezun işsiz birini daha iyi pazarlayabilir. İşverenler, etkili iletişim ve liderlik becerileri gibi profesyonel becerilere sahip çalışanları arıyor. Bu iş becerileri kariyer basamaklarını yükseltmek istiyorsanız önemlidir.

—– Sponsor Bağlantı – Sponsor Bağlantı —–

KARİYER GELİŞİMİNİZ İÇİN

Beyin Temelli Eğitimler

—– Yazının Devamı – Yazının Devamı —–

İşte İşverenlerin Aradıkları Üst Düzey Beceriler!

1-) Temel Bilgisayar Becerileri

Kariyer Rehberi – Modernize edilmiş bir işyerinde, temel bilgisayar becerilerine sahip olmak önemlidir. Bilgisayarlar iş dünyasının olmazsa olmazı zaten. İş ilanlarının çoğu, Microsoft ofis programlarının bilinmesini gerektiriyor. İşyerlerindeki her aşamada bilgileri kaydetmek, e-posta göndermek, güç noktaları oluşturmak ve basit bilgisayar hatalarını gidermek gibi temel bilgilere sahip olmalısınız.

2-) Takım Çalışması

Kariyer Rehberi – İyi takım çalışması bir kuruluşun verimliliğini etkiler. İşverenlerin en çok dikkat ettikleri konuların başında gelir. Takım çalışmasına uygun, uyumlu ve yeterli biri olduğunu kanıtlayabilmelisiniz. Bir süpervizörün emri altında çalışabilir misiniz? Kuruluşun bir üyesi olarak kendi ağırlığınızı kaldırabilecek misiniz? Takım çalışması, iş arkadaşlarınızla iyi iş ilişkileri geliştirebileceğinizi göstermektedir. Birbiriyle kurumsal olabilecek organize bir ekip, organizasyonun verimliliği en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olacaktır.

3-) Problem Çözme ve Analitik Beceriler

Sorunları hızlı bir şekilde çözme becerilerine sahip olmanız kaçınılmazdır. Bu, bağımsız olarak çalışabileceğinizi ve ekip üyesi olarak takıma değer katabileceğinizi gösterir. İşyerinde aşmanız gereken zorluklar olacaktır. Problem çözme konusunda iyiyseniz, işyerinde başarılı olabilirsiniz. İşverenler, küçük denetimlerle zorlukların üstesinden gelebilecek elemanlar arıyorlar. Eğer bir görüşme yapıyorsanız ve size sorunlu bir senaryo verilip sorunu nasıl çözeceğiniz soruluyorsa, işte tam burada görüşmeci problem çözme ve analitik becerilerinizi tartıyor olabilir. Dikkatli olun!

4-) Etkili İletişim Becerileri

Kariyer Rehberi – İletişim oldukça popüler konuların başında geliyor. Etkili iletişim çok önemlidir. Hem sözlü hem de sözsüz iletişimi içerir. İyi iletişim becerileri tüm pozisyonlara uygulanabilir. Yöneticiler işyerini başarıyla yönetmek istiyorsa, iyi iletişim sahibi olmalıdırlar. Satış temsilcileri başarılı satış yapmak istiyorlarsa iyi iletişim becerisi kullanmak zorundadırlar. Bu ikna edici bir dil kullanımını ve beden dilini içerir. Sosyal Medya Yöneticileri, halkla etkin iletişim kurabilmek için yazılı iletişim becerilerinde ustalık kazanmalıdırlar.

5-) Eleştirel Düşünme

İş toplantılarında, iş anlaşmalarını müzakere etmek için eleştirel düşünme becerilerine ihtiyaç duyulmaktadır. En iyi kararı verebilmek için mantıklı düşünme ve farklı bakış açılarını analiz etme yeteneğine sahip olmanız gerekir. Belirli bir rolde başarılı olmak için yetenekleriniz olup olmadığını gösterir. Bir görüşmeci, işe almada adayın eleştirel düşünme becerilerini anlamak ister. Kendinizi göstermenin tam sırası!

6-) Liderlik Becerileri

İşverenler, adaylarda iyi liderlik becerileri ararlar. Bir işveren sizi liderlik rolü için işe alıyorsa, liderlik becerilerine sahip olmak çok önemli olacaktır. Denetlediğiniz çalışanlara ilham vermeniz ve motive etmeniz gerekecektir. Etkili liderlik, bir kuruluşun amaçlarını ve hedeflerini tanımlamasına izin verir. Yöneticiler ve girişimciler, liderlik becerilerini geliştirmek için kaliteli zaman harcarlar. Üniversite yıllarını yaşayan bir okuyucu iseniz, okuldaki fırsatları değerlendirin ve liderlik rolünü üstlenin. Böylece liderlik yeteneğiniz olduğunu kanıtlayabilirsiniz. Kulüplere ve topluluklara katılmalı ve liderlik rolleri üstlenmelisiniz.

7-) Planlama ve Organizasyon Becerileri

İşverenler, belirtilen bir süre içerisinde görevlendirmeler yapma yeteneğine sahip çalışanları takdir etmektedir. İyi planlama ve organizasyon becerileri, işinizi hızlı bir şekilde yapmanıza yardımcı olur. Vaktinizi programlamak ve yönetmek zorundasınız. Birçok rol için, çoklu görevler yapmanız ve birçok işi yapmanız gerekir. Vaktinizi etkili bir şekilde yönetemiyorsanız geride kalabilirsiniz.

—– Sponsor Bağlantı – Sponsor Bağlantı —–

ÜCRETSİZ BEYİN EĞİTİMİ

Ücretsiz Hafıza Ve Beyin Eğitimi

Eğitimler Üç Günde Bir E-Posta Adresinize Gönderilmektedir

—– Yazının Devamı – Yazının Devamı —–

8- ) Adaptasyon Becerileri 

Herkes yeni bir çevreye ve yeni bir role adapte olamaz. İşverenler değişen çalışma koşullarına uyum sağlayabilen adaylar arıyorlar. Hızlı ve tempolu bir iş hayatında, program ve planlarda ani değişikliklerle karşılaşabilirsiniz. Bu durumda sakin kalmak, değişikliklerle çalışmak ve açık fikirli olmak zorundasınız. Farklı bir pozisyon için başvuruyorsanız, esnek ve uyarlanabilir olduğunuzu göstermelisiniz. Eğer işe alınırsanız, bu beceri yeni bir rol için gerekli olacaktır.

9-) Dürüstlük

Bu, işverenlerin çok saygı duyduğu kişisel bir beceridir. Çalışanlar, müşteri hizmetleri temsilcisi, doktorlar ve danışmanlar gibi belirli pozisyonlarda olanlar, işi gereği özel veya gizli bilgilere sahip olacaktır. Bu bilgiler uygun olmayan bir şekilde kullanılırsa, şirketin itibarına zarar verebilir. İşverenler güvenilir, iyi ahlak sahibi ve ahlak bilgisi olan bireyler aramaktadırlar. Mülakatçılar adaylardan önde gelen pozisyonlara layık olduklarını kanıtlamak için referans isteyebilirler.

10-) Mükemmellik Yükümlülüğü 

Bu beceri, herhangi bir pozisyonda iyi performans gösterme yeteneğinizi gösterir. İşverenler, üstlendikleri herhangi bir rolde başarılı olacak çalışanları arıyorlar. Bu, işverenlerin denetimsiz bir iş çıkarmanıza bağlı olabileceği anlamına gelir. Mükemmelliğe kendini adamış çalışanlar sağlam iş ahlakına ve başarılı olma dürtüsüne sahiptir. Katıldıkları şirkete olumlu katkılarda bulunacaklardır. Potansiyel işverenlere tutkunuzu göstermek ve başarılı olmak için çaba göstermekten korkmayın.

Özetle

Kariyer Rehberi – İşverenlerin aradığı beceriler, talip olduğunuz işte veya pozisyonda başarılı olmanıza yardımcı olacaktır. İşverenlerin tecrübe ve eğitim yoluyla aradıkları üst düzey becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Bunun için farklılığınızı gösterecek eğitimlere katılabilirsiniz. Sonuçta saydığımız 10 becerinin kaynağı Beyni Etkin kullanmaktır. Tüm becerilerin gelişiminin, beynimizi etkili olarak ve daha verimli bir şekilde nasıl kullanacağımıza bağlı olduğunu göz ardı edemeyiz.

Beyin tabanlı çeşitli beceriler kazanmanızı sağlayacak bazı eğitimleri aşağıda öneriyorum.

Mega İnovasyon® / ASIT ® Yaratıcı Düşünme Eğitimi

Hızlı Öğrenme ve Hafıza Teknikleri Eğitimi

“Zihin Haritaları” ve “Beyin Haritaları” Eğitimi

Mega Hızlı Okuma Eğitimi

Başa dön tuşu