Ekonomi / Finans

İnternette Para Kazanma Yolları – Dokuz Kolay Ve Kısa Yol

İnternette Para Kazanma Yolları – Dokuz Kolay ve Kısa Yol –  “Hayat zor!” demişti bir dostum. “Neden?” diye sormuştum.  Cevaben dedi ki, “İş güç yok. Parasız pulsuz ve çulsuz dolaşıyoruz ortalıkta!” Şaşırmıştım böyle düşündüğüne. Sonra ona internette zaman harcayıp harcamadığını sordum. Eliyle havada bir boşluk çizip “Ohooo, hem de saatlerce; yoksa patlayacağım, zaman geçiremiyorum.” dedi.

İnternette Para Kazanma Yolları – Ben de “İşte aslında sen büyük bir hazinenin üstünde oturuyorsun!” deyince, gözleri fal taşı gibi açıldı ve “Gerçekten mi? Nasıl olur, nerede bu hazine?” deyince ben de “Parmaklarının ucunda!” diye karşılık verdim.

Sonra ona internetten paranın nasıl kazanılacağına dair bazı tüyolar verdim.

O da bana “İlk kazancımı sana vereceğim” diyerek söz verdi, gitti. Gidiş o gidiş; duyduğuma göre iyi para kazanıyormuş. Ama hala beni görmüş değil!

Ne diyelim helali hoş olsun!

İnternette Para Kazanma Yolları – Siz de benzer bir durumdaysanız veya burs alamayan öğrenciler arasında yer alıyorsanız işte internet tüyoları:

1-) Çevrimiçi Anketler Doldurun

İnternette Para Kazanma – Öğrencilere veya ekstra para kazanmak isteyenlere popüler bir yol olarak, boş zamanlarında çevrim içi anketleri doldurmayı tavsiye ediyorum. Araştırma şirketleri, anketleri yanıtlamak ve yeni ürünleri test etmek için her zaman yeni üyeler arıyorlar ve alıyorlar.

Bu şirketlere Google aramasıyla ulaşabilirsiniz. Mesela “anket doldur” yazarsanız çok sayıda araştırma kuruluşunun sizi çağırdığını görürsünüz.  Ancak uygulamayı yanlış kullananlara da dikkat edin.

2-) Kendi Sosyal Medyanızı ve Web Sitenizi Başlatın

Pasif bir gelire sahip mi olmak istiyorsunuz? Bir web sitesine ihtiyacınız var; bu uyurken bile para kazanmanın bir yoludur. Sosyal medyada iyi bir varlığınız, bir bloğunuz veya web siteniz varsa, satmak istediğiniz ürünü veya verdiğiniz bir hizmeti çevrimiçi olarak tanıtarak hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Satmak istedikleriniz nelerdir? Eski eşyalarınız, kitaplarınız, öğrenciyseniz ders notlarınız, ev eşyalarınız vb. Bunun için, bir web sitesi kurmak 20 dakikadan az sürer. Bedava site sağlayıcılarla da neredeyse hiçbir maliyeti yoktur. Hatta 80 yaşındaysanız bile bunu yapabilirsiniz.

3-) Alan Adları Ticareti Yapın

Alan adı sadece bir web sitesi adresidir (örn. www.kisilegelisim.com) ve birçok uzantıları (.com,.net, tr. vb.) vardır.

GoDaddy.com’a kaydolmak için 0,99 $ kadar düşük bir ücrete sahipler; ancak premium alan adları, satıldığında iyi gelir sağlayabilir. En iyi örneklerden biri 2007 yılında 35 milyon dolarlık harika bir ücretle giden VacationRentals.com’dur.

Şimdi muhtemelen “domain ismi mi kaldı?” diye düşünmüş olabilirsiniz. Böyle düşünmeyin; insan beyninin yeni kelime, kavram ve isimler üretme gücünden haberiniz yok galiba. Burada sadece işin püf noktası ticari değeri olan, kullanılabilir yeni alan adları bulmaktır. Eğer sizce ticari değeri olan bir domain adı bulursanız Sedo.com gibi bir sitede satış  listesine koyabilirsiniz.  Ya da satış işlemini “r10.net” sitesindeki “site satışı” bölümünden rahatlıkla yapabilirsiniz.

4-) Eskici! Eski Eşyalar Alırım Hanım Abla!

CD’lerinizi, oyunlarınızı, eski kitaplarınızı ve filmlerinizi; elinizde ne varsa satın! İnternet gerçekten iyi bir pazar; hem de zengin bir bitpazarı. Fazladan veya kullanmadığınız elinizdeki giysileri, ev eşyalarını, resimleri, fotoğrafları, müzik parçalarını, kasetçalarları vb. satın. Cebiniz ısınsın.

Özellikle elektronik eşyaların ve ev eşyalarının internet üzerindeki ikinci el pazarı oldukça aktiftir. İkinci el eşya satışında internetten para kazanmak için Facebook gruplarını, Sahibinden’i veya Letgo’yu kullanabilirsiniz.

5-) Youtuber Olarak Para Kazanın

İnternette Para Kazanma –Youtuber olmak oldukça zahmetli bir iş. Sürekli olarak “lütfen kanalıma abone olmayı unutmayın” demek istiyorsanız ve hala bir kanalınız yoksa bu yol sizin için işleyebilir. Youtuber olmak için öncelikle Youtube üzerinde bir kanal açmalısınız ve para kazanma şartlarını sağlamalısınız. Eh olaya biraz proje mantığı ve ticari amaçla bakacaksınız.

6-) İnstagramda Dükkan Açın

Instagram üzerinden satış yaparak para kazanmak ülkemizde oldukça popüler. Instagram üzerinden para kazanmak için yapmanız gereken, yaptığınız el işlerini, satışını yapmak istediğiniz ürünleri güzel bir şekilde fotoğraflamak ve düzenli olarak hesabı canlı tutmak. Hashtag kullanımını da aktif bir şekilde yaparsanız daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

7-) Canlı Eğitimler ve Workshoplar Düzenleyin

Eğitimsel konulardan birinde bir özelliğiniz varsa,  kurduğunuz blogunuzda canlı eğitimler, workshoplar ve seminerler düzenleyip satabilirsiniz.

Workshop düzenlemek demek okuyucuların sizden bir şey öğrenmesi anlamına gelir. Bu oldukça çekici bir tekliftir; ancak eğitim konularınızın insanların ihtiyaçlarını karşılaması şart. Eğer başaracağınıza inanıyorsanız insanlar ihtiyaç duyduğu bir konuyu öğrenmeye para harcarlar.

😎  Bir Blog Başlatın

Çevrimiçi para kazanma konusunda ciddiyseniz, bir de blogunuz olmalı. Bloglama en kolay ve en sürdürülebilir gelir kaynaklarından biridir. Blog doğru kitleye yönelik doğru içeriğe sahip olduğu ve teklif içeriğin tamamlayıcısı olduğu ve doğru şekilde kurulduğu sürece, bu blogdan çok miktarda pasif gelir elde edebilirsiniz.

Bazıları bir blog başlatmanın  zorlu bir çaba olduğunu düşünebilirken, atmanız gereken kesin adımları anladığınızda, çok daha kolay hale gelir. Her şey karlı bir niş alan seçme ve doğru alan adını seçme kararıyla başlar. Oradan, tekliflerinizi oluşturmanız gerekir. Mini e-posta kursları, eğitimler ve e-kitaplar gibi şeyleri kolayca satabilirsiniz.

9-) Sesli Kitaplar Yapın

Sesli kitap endüstrisi patlıyor, ancak kitapların sadece % 5’i ses formatına dönüştürülüyor. Oyunculuk konusunda bir geçmişiniz varsa veya insanlar radyo için bir sesiniz olduğunu söylediyse, bağımsız ve popüler kitapların ses sürümlerini kaydetmek için ekstra para kazanabilirsiniz. e-kitap seslendirmelerinden tutun da call centerlerde görev almaya kadar geniş bir alanda para akzanma şansı var. İngilizce olsa da ACX gibi siteler, kitabını seslendrme isteyen yazarları sesli kitap sanatçılarına bağlar. Böylece, kitabınızı satmanın daha fazla yolunu arayan bir yazar veya biraz daha fazla gelir elde etmek isteyen bir aktör / seslendirme sanatçısı olun, hizmetlerinizi çevrimiçi olarak satabilirsiniz.

Başa dön tuşu