Hızlı Okuma

Okuma sevgisi – Nasıl Daha Fazla Okuyabilirsiniz?

Okuma Sevgisi – Ünlü işadamı ve 20. yüzyılın en büyük yatırımcısı olan Warren Buffett, Columbia Üniversitesi’nde gözleri ışık saçan 165 öğrencinin önünde konuşurken, öğrencilerden biri el kaldırır ve kariyerine ilişkin olarak yatırım yapmanın en iyi yolu hakkında Buffett’ın fikirlerini merak ettiğini söyler.

Buffett, bir süre düşündükten sonra, yanında getirdiği bir çanta dolusu kağıdı ve elindeki ticaret raporlarını el kaldıran öğrenciye gösterip “Günde bunun gibi 500 sayfa oku. Bilgi bu şekilde kazanılır. Tüm yapmanız gereken bu, ama size garanti ediyorum, bunu çoğunuz yapamayacaksınız.” der.

Buffett çalışma saatinin %80’ini okumaya ve düşünmeye harcıyordu. Sanırım bu bizlere kendimize şu soruyu sormamızı gerektiriyor:

“Biz Yeterince Okuyor Muyuz?”

—– Sponsor Bağlantı – Sponsor Bağlantı —–

HIZLI OKUMA DERNEĞİ’NDEN ÜCRETSİZ HIZLI OKUMA EĞİTİMİ

—– Yazının Devamı – Yazının Devamı —–

Ben bu soruyu kendime sorduğumda, okumamak için bazı basit mazeretlere sığındığımı fark ettim. Sonra, okumak istediğim kadar, okumamı engelleyecek mazeretlerin önüne geçmek  için kendime yılda bir hedef kitap sayısı belirledim. Bu hedefimi evimde ve ofisimde uygun yerlere asarak bu sayıya ulaşmak için planlarımı ona göre ayarladım.

Eski yıllarda –yokluk veya yasaklar nedeniyle- kitaba ulaşmak zordu. Şimdi ise –tembellik nedeniyle- okumaya ulaşmak zor.

okuma SEVGİSİ

Nasıl Daha Fazla Kitap Okuyabilirsiniz?

Okuma Sevgisi – Eğer nasıl okuyacağınızı biliyorsanız, kitap okumak kesinlikle çok daha kolaydır. Ama bunun yanında okumaya zaman ayırmamız gerektiği de oldukça aşikar. Evet, kabul ediyorum; söylemesi, yapmaktan çok daha basit.

Okuma Sevgisi – İki türlü okuma yapanlar var.

Birinci grup planlı ve amaçlı okuma yapanlardır. Bunların hedefleri bellidir. İlgi alanları sınırlıdır. Okuduğu kitap türleri de sınırlıdır. Neyi niçin okuduğunun farkındadır.

İkinci grup ise benim gibi düzenli bir okuma alışkanlığından çok, anlık okuma yapan ve bu sebeple okumaları genelde internette önüne çıkan yazılar veya anlık olarak –reklam veya tavsiyelere kulak verdiği için- okunmak istenilen kitaplardan ibarettir.

Bunlarla beraber Twitter’da, Instengram’da ve Facebook’ta önümüze gelen kısa veya uzun yazıları okumayı, “okuma” olarak kabul edenlerimiz de az değil.

İnternette müthiş makaleler ve faydalı yazılar olabilir. Bunu yanlış bulmuyorum. Fakat kitapların daha ciddi değerlendirmelerden geçerek yayınlanması, daha dolu ve kaliteli bilgilere sahip olması onların asıl değerini bize kanıtlamak için yeterlidir diye düşünüyorum.

Okuma faaliyetine “öğrenme merkezli” bakınca görüyoruz ki ilk olarak kitaplar ve ardından okunacak online konseptler öğrenme açısından daha iyi bir yol olacaktır.

Size önereceğim strateji şudur:

Okuma Sevgisi – Her Gün 20 Sayfa

Okuma Sevgisi – Güne 20 sayfa kitap okuyarak başlayın!

Bunu en alt limit olarak belirleyin. Kendinize güvenemiyorsanız 10 sayfa ile başlayabilirsiniz. Her ay bunu 5 veya 10 sayfa ilave ile artırın. Günde 20 sayfa demek, ayda 600 sayfa demektir. Yani ortalama 200 sayfalık bir kitap hacmi için ayda 3 kitap, yılda 36 kitap yapar.

Hiç de fena değil.

Her güne 20 sayfa ile başlamak, okumak için, oldukça yeterli olduğu gibi, hiç göz korkutan bir rakam da değil. Üstelik 20 sayfa, en derin kitaplarda bile en fazla 30-45 dakikanızı alır. Okuma işinizi günün başlangıcında yaparsanız, güne aktif bir beyinle, zinde bir başlangıç da yapabilirsiniz.

İşte ben bu yüzden, güne bir saat erken başlıyorum, 20 sayfa kitabımı okuyorum. Harika, bu iyi fikri sizlere de öneriyorum, kaçırmayın.

Bana katılmaya ne dersiniz?

Bu arada, daha önce, yine sitenizde yayınlanan aşağıdaki yazıyı da kaçırmayın. Çünkü aşağıda linki verilen yazıyı okuyunca, günde 20 sayfalık okuma eyleminin çok kolay kaldığını göreceksiniz.

Aşağıdaki başlığın yazısında söz ettiğimiz gibi, bu önerimiz haftada 2 kitap,  yılda 108 kitap okumaktır. Önerimizi es geçenler, oldukça kolay ve uygulanması zahmetsiz olan günde 20 sayfayı sanırım es geçmezler.

HIZLI OKUMA – HAFTADA 2 KİTAP NASIL OKURUM?

Ha unutmadan; aşağıdaki hızlı okuma testine de bir bakın;

22 Saniyelik Hızlı Okuma Testi

Testte durumunuz nasıldı? Bu arada Mega Hızlı Okuma eğitim programını da inceleyin. “Mega Hızlı Okuma” eğitimine katıldığımda bu eğitimden çok etkilenmiştim. Bu eğitim sadece hızlı okuma eğitimi değil, çok daha fazlası. Bu eğitimin adı bence “Hızlı Okuyarak Öğrenmeyi Öğrenmek” olmalı. Hayatta her şey kolaydır; yeter ki usul erkan bilelim.

Başa dön tuşu