Yaratıcı Düşünme

Uygulamalı İnovasyon – Merak İnovasyonun Hocasıdır

Uygulamalı İnovasyon – Ekibinizin, iş arkadaşlarınızın veya bütünüyle kuruluşunuzun farklı hareket edip edemeyeceğini veya farklı düşünebileceğini hiç düşündünüz mü?

Öyleyse, yeniliği teşvik etmeniz gerekebilir. Ve bunu, bazı zorlu yeni sistemler ve süreçlerle dengelenen bir merak enjeksiyonu ile yapabilirsiniz.

Pek çok insan, inovasyonu, kuruluşlarının araştırma ve geliştirme departmanının yegane alanı olarak düşünür. Ancak herkes, rolü ne olursa olsun, yeni ve değerli bir şey yapma sürecine katılabilir.

Aşağıdaki makale, disiplinli bir merakla, bir inovasyon kültürü oluşturmak ve desteklemek için atabileceğiniz pratik adımlara odaklanmaktadır.

Kuruluşunuzda bir inovasyon kültürü oluşturun.

İnovasyon ve Merak Neden Önemlidir?

Uygulamalı İnovasyon – Google  veya Twitter gibi günümüzün en etkili işletmelerinden bazılarına bakın; sürekli yenilik yoluyla yeni ve büyüyen pazarları güvence altına alarak ilerlemeye devam ediyorlar. Ve bu yüksek enerjili, fikir odaklı yaklaşım teknoloji sektörüyle sınırlı değil. Yenilik, her türden kuruluşun başarısının anahtarıdır.

İnovasyon, nihai ürün veya hizmetinizle de sınırlı değildir. Çalışanlarınızın rollerinde üstünlük sağlamasına olanak tanıyan ve müşterileriniz için daha iyi bir ürün veya hizmet sunabilecek daha iyi veya daha etkili çalışma yöntemleri geliştirmek anlamına gelebilir.

Başarılı iş liderleri, çığır açan, yaratıcı ve meraklı olmayı ve keşfettikleri şeylere göre hareket etmeyi bir öncelik haline getirirler.

Merakın faydaları şunları içerebilir:

Büyüme fırsatlarının daha iyi belirlenmesi: Pazarınız ve nasıl geliştiği ile ilgilenerek.

Daha verimli operasyonlar: Süreçlerinizi daha iyi anlayarak, değişime açık olarak ve daha bilinçli kararlar vererek.

Daha yüksek satışlar ve daha fazla müşteri sadakati: İyileştirilmiş ürün ve hizmetler geliştirerek, müşteri ihtiyaç ve istekleriyle gerçekten ilgilenme konusunda itibar oluşturarak.

Daha vizyoner iş geliştirme ve stratejik olarak yaratıcı ortaklıklar: Yaratıcı, sorgulayıcı bir ruhu titiz iş planlamasıyla birleştirerek ve öğrenmeye ve işbirliğine açık olarak.

Daha ilgili, daha yetenekli ve daha esnek ekip üyeleri: Çünkü onları yaratıcı ve bağımsız düşünmeleri için güçlendiriyorsunuz ve kendilerine ve ihtiyaçlarına uygun öğrenme ve gelişim için daha özel bir yaklaşım geliştiriyorsunuz.

İnovasyon Kültürü Yaratmak

Uygulamalı İnovasyon – İnovasyon, fikir üretmeyi, analiz etmeyi ve fikirleri yönetmeyi içerir. Yine de her fikir ticari açıdan mantıklı olmayabilir. Ve eğer herkes soru soruyorsa ama kimse işi yapmıyorsa bu organizasyona yardımcı olmaz! Bu yüzden sizin de fikri bir disiplin uygulamanız gerekiyor.

Bir lider veya yönetici olarak, çalışanlarınızı meraklı olmaya teşvik etmeye çalışın. Bu, hem organizasyon içinde hem de dışında insanlara ve süreçlere üstünkörü bir ilgiden fazlasını almak anlamına gelir.

Müşterilerimize nasıl daha iyi hizmet verebiliriz?” gibi açık sorular sorun. “Neden bu şekilde yapıyoruz?” sorularına dürüst bir yanıtla, açıkça başa çıkmaya hazır olun!

Ayrıca kuruluşunuzun her alanına ulaşmak için atabileceğiniz bazı adımlar vardır:

İnovasyon eğitimini tanıtın. Neredeyse herkes zihniyetini ve gözlem becerilerini genişleterek ve geliştirerek daha yaratıcı olmayı öğrenebilir.

Kendi kendini yöneten problem çözme ekipleri oluşturun. Onları belirli bir konuyu değerlendirmek, ardından bir çözüm önermek ve uygunsa, uygulamaktan sorumlu hale getirin.

Bir çalışan önerileri şeması oluşturun. İnsanların güvenmesi ve kullanması için onu şeffaf ve verimli kılmayı taahhüt edin.

Harika fikirleri ödüllendirin. Ekip üyeleriniz, fark edeceğinizi ve ödüllendireceğinizi bilirlerse yeni fikirler önermeye daha çok teşvik edileceklerdir.

Esnek işler tasarlayın. İnsanların işleri paylaşmasına ve Çapraz Eğitimi benimsemesine izin verin, böylece yeni bakış açıları kazanırlar ve bilgili ve alakalı sorular sorabilirler.

Odaklanmanın Önemi

Uygulamalı İnovasyon – İnovasyon, bir organizasyon için bir yaşam biçimi haline gelmesi için “Aşağıdan Yukarıya” ve “Yukarıdan Aşağıya” olmalıdır. Bu nedenle, olumlu değişimin sesi olmaya çalışın. Ancak, yönlendirilmemiş merak veya çok fazla “çılgın fikir” zaman kaybedebileceğinden ve yaptığınız işe herhangi bir değer katmayacağından, iş ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi aklınızda bulundurduğunuzdan emin olun.

Sorunlara çözüm bulmaya veya yeni fikirler keşfetmeye çabalarken, sorabileceğiniz en yararlı sorulardan biri “Neden?” dir. Bir görevi defalarca tekrar ederseniz, bu alışkanlığı veya rutini kırmakta zorlanabilirsiniz. Bu nedenle, çalışmanızın ekibin ve kuruluşun amacını nasıl etkilediğini anlamaya çalışın ve yaptığınız şeyi neden yaptığınızı kendinize sorun. Bu, acil görevinizin ötesine bakmanıza ve daha etkili olmanın yollarını keşfetmenize yardımcı olacaktır.

Müşterilerimiz, neden yaptıkları gibi tepki veriyor?” veya “Bu işlemi kullanmak neden bu kadar zor?” gibi “Neden?” soruları başkalarının güdüleri ve ihtiyaçları hakkında yaratıcı düşünce çizgileri açar. Düşünceli olduğunuz sürece, tartışmayı ve yaratıcı düşünceyi teşvik eder!

Püf Noktaları

İnovasyon, ürün geliştirme veya süreç değişikliğinden çok daha fazlasıdır. Bir işletmenin her alanında iyileştirmeler mümkündür ve çoğu zaman disiplinli bir merakla ortaya çıkar.

Bir organizasyondaki herkes bir inovasyon kültürünün sunulmasından sorumludur, ancak bunun gerçekleşmesi için organizasyonunuzun tüm seviyelerinde desteklenmesi ve günlük operasyonların tehlikeye atılmaması için yönetilmesi gerekir.

Açık sorular sorarak ve dürüst cevaplara açık olarak örnek olun. Kurumsal olarak Mega inovasyon eğitimini başlatın, kendi kendine yönetilen problem çözme ekipleri oluşturun, bir çalışan önerileri planı oluşturun, harika fikirleri ödüllendirin ve esnek işler tasarlayın.

Pratik yenilik, müşterileriniz için daha verimli operasyonlar, artan satışlar ve daha iyi ürün ve hizmetler dahil olmak üzere faydalar sağlayabilir.

Tavsiye Edilen Makaleler:

Yenilik Nedir – Neden Herkes Bu Kavramı Yanlış Tanımlıyor?

İnovasyon Ve Yaratıcı Fikirler Üretmenin Formülü

Melik DUYAR

www.MrMemory.com
Başa dön tuşu